Nuffnang Ads

Friday, April 30, 2010

SAYONARA

Hari ini ada farewell treat. Sebab boz makcik dapat tawaran kerja ke tempat lain. Salah satu anjakan paradigma…huhu..After 12 years menyemai bakti di sini, akhirnya dia melangkah pergi jua. Sedeyyyyy…huk..huk…

Apa-apa pun ‘SELAMAT MAJU JAYA’ kepada beliau.

Inilah wajah boz makcik...

Tengah control 'macho'...jangan air mata tu berjurai...huk..huk..

Thursday, April 29, 2010

Lagi…tak pasal-pasal

Aduhhhh…sakit tau. Sejarah lama berulang lagi. Tak pasal-pasal balik kerja semalam kaki makcik tergeliat pulak masa turun tangga. Sakit memang lah sakit. Padahal makcik cuma pakai sandal yang tinggi tidak sampai pun 1 inci. Masa makcik beli nasi lemak pagi tadi, penjual nasi lemak tu cakap tangga dimana kaki makcik tergeliat semalam, memang dah ramai mangsanya. Entah lah!! Makcik rasa cuma nasib tidak menyebelahi makcik aje.

Nasib baik ada makcik cleaner kat ofiz ini pandai mengurut. Harap-harap lepas urut ni ok la…

Kaki ku yang tak gebu...tgk tu bengkak dah buku lali tu!!!

Tuesday, April 27, 2010

What's Al Quran for?

Juz wanna share this 'youtube'. Take a look on it.

Halwa telinga...

Rasanya lagu CT dengan KD ni dah lama dah berkumandang kat blog makcik ni. Sesaper yang dah jemu dan bosan mendengar tu minta maaf la ye. Setakat ini makcik rasa, lagu-lagu ini memang mencapai piawaian untuk halwa telinga makcik. So juz let it playing on!!

Wednesday, April 21, 2010

Wear Green for BUMIku

Let’s wear GREEN on Earth Day!

Earth Day, celebrated around the world on 22 April every year, was introduced in 1970 to create awareness on the need to preserve Mother Nature for future generations.

This year, let us all celebrate Earth Day by wearing GREEN as a show of our support. Let us unite as 1TM, as we pledge to contribute in any way that we can, to save BumiKu.

Remember, every little thing that you do matters. Even though it might seem small, it will eventually turn into something big and significant.

Happy Earth Day!

Start Today, Save Tomorrow


Wednesday, April 14, 2010

Tolongggg lah ok!!

Ada makcik kisah kalaupun kamu orang perokok tegar. Even family terdekat makcik pun perokok juga. Tapi tolonglah…kalaupun tak mahu jaga kesihatan sendiri kena juga ada rasa tanggungjawab untuk bertoleransi dengan pihak kedua. Kamu orang cari lah ‘port’ yang strategik yang tidak mengganggu gugat ketenteraman orang lain untuk melepaskan kepulan asap rokok itu ok!

Makcik teramatlah sensitive terhadap asap rokok ini. Memang sudah termaktub dalam 'law and regulation', kampus ini adalah ZON LARANGAN MEROKOK. Watever it is, makcik faham sangat kalau kamu orang tidak boleh mengikut larangan itu. Tapi sekurang-kurangnya janganlah merokok dalam pejabat ini !!!

Peringatan sudah pun tergantung dari atas siling, juga sudah ditampalkan didinding tapi mata kamu orang makcik tidak tahu letak di mana. Tetap keluar masuk pejabat dengan kepulan asap. Secara tidak langsung makcik-makcik dan pakcik-pakcik (non-smokers) di sini terpaksa menyedut asap itu bersama.




TOLONGGGG LAH OK! Kalau kamu orang tidak ada disiplin diri…adakah mungkin kamu boleh membentuk generasi kamu untuk berdisiplin? Lu pikir la sendiri!!!

Tuesday, April 13, 2010

Siapa pulak 'BEN ASHAARI' ni?


Makcik memang tak kenal la saper BEN ASHAARI ni. Maybe wellknown di kalangan blogger tegar yang suka memasak kut sebab makcik pernah nampak Ben Ashaari's name dalam blog list blogger ini 'Dunia Tanpa Sempadan'.

Makcik ni hanya blogger yang suka merayau-rayau ke rumah-rumah orang aje sebagai 'silent reader'. Tetiba hari ini teragak lak nak bertandang kat rumah blogger ini 'Home Sweet Home' untuk mencari idea menu memasak bila terbaca pasal SEGMEN JELAJAH BLOG IBU oleh Ben Ashaari disini. So why not makcik join jer segmen ini.

Kepada Ben Ashaari - Sila..sila..sila lah terjah!!!

Monday, April 5, 2010

Reunited when it feels so GOOD!!!

After 28 years, this is the 1st time we gathered. Memang kecoh betul makcik-makcik ni semua tp best!!! I love u all my friends.