Nuffnang Ads

Friday, May 9, 2014

Perlukah merujuk kepada perkara ganjil@pelik untuk membuktikan kebenaran IslamSesetengah  orang cenderung untuk mengaitkan perkara pelik yang berlaku pada satu-satu kejadian untuk mengukuhkan kebenaran Islam.  Hakikatnya, kita tidak perlu membenarkan perkara pelik untuk mengukuhkan pegangan kita terhadap Islam.  Cukup dengan Al Quran dan Hadis.

Menjadi ‘trend’ masakini  memuatnaik gambar-gambar yang seakan  tulisan kalimah Allah pada kejadian-kejadian tertentu.  Mungkin perkara ini kita boleh lihat, tetapi tidak boleh menjadikannya sebagai hujah dan bukti tentang kebenaran Islam.  Ini  adalah kerana Islam itu  sudahpun terbina dengan teguh dan benar.  Bukan atas perkara ganjil.


Kejadian pelik itu bukan untuk dimuliakan. Ambillah sebagai  iktibar bahawa keganjilan itu sebagai ciptaan Allah SWT.  Kebenaran Islam bukan kepada keganjilan yang terjadi.  Bukan kerana muncul kalimah Allah di sana sini, tetapi kebenaran Islam itu dari Al Quran dan Hadis  yang disampaikan oleh Rasulullah saw.

Marilah kita berfikir agar kita tidak tertipu oleh syaitan dan syaitan manusia, yang memuji dan membenarkan Islam, tetapi  dalam masa yang sama menyekutukan Allah SWT.

Wallahua’lam.

2 comments:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete
  2. Artikel yang sangat bermanfaat sekali, semoga artikel ini juga bermanfaat untuk orang yang sudah membaca.

    .

    ReplyDelete